Δύο τρόποι για να αποκτήσετε όμορφες βλεφαρίδες – σέρουμ και μάσκαρα

Η εμφάνιση των βλεφαρίδων μας εξαρτάται από δύο πράγματα – σωστό μακιγιάζ και σωστή φροντίδα. Και στις δύο περιπτώσεις τείνουμε να κάνουμε λάθη. Τι είδους λάθη όμως;

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για την άσχημη εμφάνιση των βλεφαρίδων μας είναι η λάθος τεχνική στο μακιγιάζ – η χρήση πολύ μάσκαρα, η απρόσεκτη αφαίρεση κλπ. Συχνά, χρησιμοποιούμε ακατάλληλα προϊόντα – πολύ αραιά, πηχτά ή ληγμένα.

Ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα που είμαστε εμείς υπαίτιοι! Ξεχνάμε συνήθως τον πιο σημαντικό παράγοντα, δηλαδή την καθημερινή φροντίδα των βλεφαρίδων.

Βήμα 1. ΣΕΡΟΥΜ ΒΛΕΦΑΡΙΔΩΝ

Μπορείτε να περιποιηθείτε την εμφάνιση των βλεφαρίδων ακόμα και πριν τοποθετήσετε το μακιγιάζ. Αξίζει να το κάνετε, γιατί οι υγιείς βλεφαρίδες είναι πιο όμορφες και πιο εύκολες στο στάιλινγκ.

Πώς λειτουργεί το σέρουμ βλεφαρίδων;

Υπάρχουν επαγγελματικά σέρουμ βλεφαρίδων διαθέσιμα στα καταστήματα (διαθέσιμα επίσης διαδικτυακά) που θρέφουν, ενυδατώνουν και αναζωογονούν τις τρίχες. Διαφέρουν από τα άλλα όσον αφορά τη σύνθεση, αλλά ο ρόλος τους είναι ο ίδιος: η ενδυνάμωση, η επιτάχυνση της ανάπτυξης και σταματούν να πέφτουν. Στην πορεία οι βλεφαρίδες μακραίνουν, γίνονται πιο πυκνές και πιο εκφραστικές. Η τιμή των σέρουμ βλεφαρίδων ποικίλουν.

Αξίζουν τα χειροποίητα σέρουμ;

Η φθηνότερη λύση είναι ένα χειροποίητο ενυδατικό βλεφαρίδων. Τα αποτελέσματα θα είναι συγκρίσιμα. Τι χρειάζεστε για να το φτιάξετε;

  • 1 κουταλιά της σούπας καστορέλαιο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αργανέλαιο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη Ε σε σταγόνες

Ένα τέτοιο μείγμα συστατικών πρέπει να τοποθετείται στις βλεφαρίδες πριν τον ύπνο, έτσι ώστε τα θρεπτικά συστατικά να ενεργούν όταν κοιμόμαστε. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα γι’ αυτό το σκοπό.

Βήμα 2. ΜΑΣΚΑΡΑ

Μόνο οι υγιείς και οι σωστά ενυδατωμένες βλεφαρίδες θα δείξουν όμορφες με μάσκαρα. Θα δυσκολευτείτε να κάνετε ένα τέλειο μακιγιάζ εάν έχετε λεπτές, κοντές και αδύναμες βλεφαρίδες – ακόμα και η καλύτερη μάσκαρα δεν θα βοηθήσει.

Ποια μάσκαρα να επιλεξω; 

Μόλις αρχίσουμε να φροντίζουμε την υγεία των βλεφαρίδων μας, θα έχει έρθει και η στιγμή για την επιλογή της σωστής μάσκαρα. Ποια είναι η καλύτερη; Πολλές γυναίκες επιλέγουν μία μάσκαρα λόγω της τιμής της. Δυστυχώς, αυτοί οι παράγοντες δεν καθορίζουν την ποιότητα του προϊόντος. Αντιθέτως, είναι σημαντικό να προσέξετε το απλικατέρ και τη σύσταση, καθώς αυτά καθορίζουν πόσο αποτελεσματική είναι η μάσκαρα.

  • Το βουρτσάκι σιλικόνης είναι πιο εύκολο στη χρήση και διαχωρίζει καλά τις βλεφαρίδες.
  • Το σχήμα στο βουρτσάκι πρέπει να διευκολύνει την τοποθέτηση της φόρμουλας στις γωνίες του ματιού.
  • Η σύνθεση της μάσκαρα πρέπει να είναι τόσο αραιή όσο χρειάζεται για να μην μουτζουρώνει.
  • Ωστόσο, η σύνθεση δεν θα πρέπει να είναι πολύ πηχτή για να αποφεύγονται οι κολλημένες μεταξύ τους βλεφαρίδες.

Μία μάσκαρα που φροντίζει τις βλεφαρίδες;

Οι ενυδατικές μάσκαρα με συστατικά που θρέφουν, όπως είναι οι βιταμίνες, η πανθενόλη, τα εκχυλίσματα φυτών ή τα έλαια, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Έχουν επιπλέον θρεπτικές και ενδυναμωτικές ιδιότητες, έτσι χαρίζουν ομορφιά στην όψη αλλά και στην κατάσταση των βλεφαρίδων. Παρ’ όλ’ αυτά αξίζει να θυμόμαστε ότι ακόμα και τα αποτελέσματα των καλύτερων μάσκαρα μπορεί να καταστραφούν με μία ακατάλληλη αφαίρεση μακιγιάζ.

Κύρια σελίδα