Εξτένσιον Βλεφαρίδων – μέθοδοι, πλεονεκτήματα και αντενδείξεις

Τα εξτένσιον βλεφαρίδων χρησιμοποιούνται για να επιμηκύνουμε και να παχύνουμε τις φυσικές βλεφαρίδες. Είναι επίσης μία τρομερή λύση που σώζει χρόνο τα πρωϊνά, αφού δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μάσκαρα. Τι είναι τα εξτένσιον βλεφαρίδων, ποιες είναι οι μέθοδοι τοποθέτησης και η τιμή τους; Πόσο διαρκεί η διαδικασία τοποθέτησης, ποια είναι τα αποτελέσματα και πώς μπορούμε να περιποιούμαστε τις βλεφαρίδες μετά; Σε ποιους προτείνεται και ποιες είναι οι αντενδείξεις;

Τι είναι τα εξτένσιον βλεφαρίδων;

Πρόκειται για μία διαδικασία κατά την οποία ψεύτικες βλεφαρίδες τοποθετούνται στις φυσικές βλεφαρίδες. Είναι περισσότερο περίπλοκο απ’ ότι να τοποθετήσετε λωρίδες βλεφαρίδων ή μεμονωμένες βλεφαρίδες (είναι διαθέσιμες σε κάθε κατάστημα καλλυντικών). Τα εξτένσιον των βλεφαρίδων χρειάζονται προσοχή, εξάσκηση και συμμόρφωση σε κανόνες υγιεινής, καθώς η διαδικασία απαιτεί δουλειά με μεταλλικά εργαλεία, δυνατή κόλλα και ευαίσθητες τριχούλες σε κοντινή απόσταση από τα μάτια. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι τα εξτένσιον βλεφαρίδων πρέπει να τοποθετούνται μόνο από επαγγελματία αισθητικό.

Όσον αφορά την ασφάλεια, η αισθητικός τοποθετεί τις βλεφαρίδες όχι μόνο στη ρίζα αλλά ένα χιλιοστό χαμηλότερα.

Αυτό μειώνει τον κίνδυνο των ενοχλήσεων στα μάτια και τις αλλεργικές αντιδράσεις στην κόλλα.

Εξτένσιον βλεφαρίδων – μέθοδοι

Οι πιο διάσημες μέθοδοι τοποθέτησης εξτένσιον βλεφαρίδων είναι:

  • 1 προς 1 μέθοδος (1: 1),
  • 2 προς 1 μέθοδος (2: 1),
  • 3 προς 1 μέθοδος (3: 1).

Υπάρχουν επίσης οι μέθοδοι 4 προς 1 (4: 1), 5 προς 1 (5: 1), για παράδειγμα έως 10 προς 1 (10: 1). Κάθε μία από αυτές περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός αριθμού ψεύτικων βλεφαρίδων στις φυσικές. Όλες οι μέθοδοι είναι το ίδιο ανθεκτικές, αλλά το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Αν και οι μέθοδοι επιλέγονται από τον πελάτη, η αισθητικός μπορεί να προτείνει μία διαφορετική, καλύτερη λύση όσον αφορά την πυκνότητα, το μήκος και τη γενική κατάσταση των βλεφαρίδων. Η επιλογή της μεθόδου είναι αρκετά σημαντική καθώς οι ψεύτικες βλεφαρίδες δεν παχαίνουν μόνο τις φυσικές αλλά τις επιμηκύνουν κιόλας, ενώ παράλληλα φαίνονται τα μάτια μεγαλύτερα.

  • 1 προς 1 μέθοδος (επίσης γνωστή και ως 1: 1) επιλέγεται συνήθως χάρη στο φυσικό αποτέλεσμα που έχει και της χαμηλής τιμής. Μία ψεύτικη βλεφαρίδα κολλάται σε μία φυσική.
  • 2 προς 1 μέθοδος (2: 1) δύο ψεύτικες βλεφαρίδες κολλούνται σε μία φυσική. Με αυτόν τον τρόπο οι βλεφαρίδες είναι πιο παχιές και πιο εκφραστικές.
  • 3 προς 1 μέθοδος (3: 1) τρεις ψεύτικες βλεφαρίδες κολλούνται σε μία φυσική. Χάρη σε αυτή τη μέθοδο το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.
  • 4 προς 1 μέθοδος (4: 1) μέχρι 10 προς 1 (10: 1) διαφέρει από τις άλλες μεθόδους μόνο κατά τον αριθμό των ψεύτικων βλεφαρίδων που κολλούνται στις φυσικές.

Στη μέθοδο 1:1 χρησιμοποιούνται συνθετικές, μεταξένιες ή φυσικές τρίχες από Σιβηρικά βιζόν. Άλλες μέθοδοι κάνουν χρήση μόνο φυσικών τριχών από γούνα Σιβηρικών βιζόν γιατί είναι η πιο ελαφριά τρίχα, άρα επιβαρύνει λιγότερο τις φυσικές βλεφαρίδες.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η διαδικασία τοποθέτησης των εξτένσιον βλεφαρίδων διαρκεί από δύο έως τρεις ώρες, ανάλογα με την κατάσταση και την πυκνότητα των φυσικών βλεφαρίδων, την επιλεγμένη μέθοδο και την εμπειρία της αισθητικού. Δυστυχώς το άτομο που του τοποθετούν τις βλεφαρίδες πρέπει να παραμείνει με μάτια κλειστά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Εξτένσιον Βλεφαρίδων – αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα πρέπει να διαρκέσει 3-4 βδομάδες. Η κατάσταση των βλεφαρίδων και η περιποίηση αυτών μετά τη διαδικασία, καθορίζουν τη διάρκεια που θα έχει το αποτέλεσμα. Οι φυσικές μας βλεφαρίδες πέφτουν και αντικαθιστώνται με νέες, έτσι για να κρατήσει το αποτέλεσμα των ψεύτικων βλεφαρίδων θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία (τουλάχιστον μία φορά το μήνα).

Τα εξτένσιον βλεφαρίδων είναι μία διαδικασία που διαρκεί. Εάν η τοποθέτηση γίνει σωστά, οι βλεφαρίδες σας μπορούν να αντέξουν:

  • όταν γυμνάζεστε,
  • όταν ιδρώνετε,
  • όταν κολυμπάτε σε πισινα ή στη θάλασσα,
  • στη σάουνα,
  • κατά την αφαίρεση του μακιγιάζ.

Ωστόσο προτείνεται να αποφεύγετε τη χρήση αδιάβροχης μάσκαρα που επιβαρύνει τις βλεφαρίδες. Είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί και το έντονο τρίψιμο των ματιών μπορεί να βλάψει τις ευαίσθητες βλεφαρίδες.

Εξτένσιον βλεφαρίδων – για ποιον;

Είναι μία τέλεια λύση γι’ αυτούς που πιστεύουν ότι οι βλεφαρίδες τους είναι μη ικανοποιητικά παχιές και μακριές. Ανεξαρτήτως μεθόδου, το αποτέλεσμα είναι ορατό και διαρκεί. Προτείνεται ως λύση για δραστήριες γυναίκες που κάνουν αθλήματα ή που θέλουν να γλυτώσουν χρόνο τα πρωϊνά.

Εξτένσιον βλεφαρίδων – αντενδείξεις

Οι αντενδείξεις στη διαδικασία είναι τα πολύ ευαίσθητα μάτια, οι ασθένειες στα μάτια και η ενόχληση στα μάτια, όπως είναι η αλλεργία στην περιοχή.

Πώς να περιποιηθείτε τις επιμηκυμένες βλεφαρίδες;

Αυτή η διαδικασία δεν θα επιβαρύνει την κατάσταση των βλεφαρίδων σας, εφόσον τις φροντίζετε με σωστό τρόπο. Πράγματι, πρέπει να περιποιείστε τις ψεύτικες βλεφαρίδες ως φυσικές – απαιτούν καθαρισμό. Είναι καλύτερο να καθαρίζετε τις βλεφαρίδες με ένα ήπιο σαπούνι, τζελ ή νερό micellar.

Εξτένσιον βλεφαρίδων – κόστος

Στην πραγματικότητα τα εξτένσιον βλεφαρίδων δεν είναι η πιο φθηνή διαθέσιμη θεραπεία, κυρίως λόγω της προσπάθειας. Ωστόσο, η τιμή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η τοποθεσία του κέντρου αισθητικής, η εμπειρία της αισθητικού, οι μέθοδοι και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Κύρια σελίδα