Μακιγιάζ Ματιών βήμα προς βήμα. Πώς να τοποθετήσετε ψεύτικες βλεφαρίδες;

Όσον αφορά το μακιγιάζ, για ένα εκτυφλωτικό τελικό αποτέλεσμα χρειάζεστε περισσότερα από μερικά καλής ποιότητας προϊόντα. Το πιο σημαντικό είναι οι όμορφες βλεφαρίδες. Ωστόσο, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τις βλεφαρίδες σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ψεύτικες. Πώς όμως θα τοποθετήσετε ψεύτικες βλεφαρίδες;

Εάν πρέπει να δώσετε έμφαση στις βλεφαρίδες σας στην καθημερινότητα, μία απλή μάσκαρα είναι αρκετή. Δυστυχώς, δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις μια μάσκαρα που χαρίζει πάχος, μακραίνει, καμπυλώνει, δεν μουτζουρώνει και παράλληλα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια. Γι’ αυτό το λόγο οι γυναίκες αποφασίζουν να επιμηκύνουν τις βλεφαρίδες τους ή να τοποθετήσουν ψεύτικες βλεφαρίδες πριν από ένα μεγάλο γεγονός.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε απαντήσεις στα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που αφορούν τις ψεύτικες βλεφαρίδες. Πώς να τις τοποθετήσετε; Είναι ασφαλές; Μπορείτε να τις βάλετε μόνες σας ή πρέπει να επισκεφθείτε ένα ινστιτούτο αισθητικής;

Ψεύτικες Βλεφαρίδες

Υπάρχουν πολλοί τύποι ψεύτικων βλεφαρίδων, αλλά οι πιο δημοφιλείς είναι οι λωρίδες βλεφαρίδων ή οι μεμονωμένες βλεφαρίδες. Κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής επιμήκυνσης βλεφαρίδων, μία αισθητικός κάνει χρήση ειδικών μεμονωμένων βλεφαρίδων. Η διαδικασία αυτή απαιτεί συγκεκριμένες ικανότητες και χρόνο. Για την τοποθέτηση τους μία φορά είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε λωρίδες βλεφαρίδων ή μεμονωμένες ψεύτικες βλεφαρίδες που μπορούν να τοποθετηθούν στις εξωτερικές γωνίες για παράδειγμα.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ψεύτικων βλεφαρίδων, οι οποίοι μπορούν να ομαδοποιηθούν σύμφωνα με:

  • υλικά: συνθετικό, μετάξι, γούνα από βιζόν,
  • σχήμα: παραδοσιακό, καλλιτεχνικό, για παράδειγμα με διακοσμητικά,
  • μάκρος, πυκνότητα, χρώμα και καμπύλωμα.

Η επιλογή της μάρκας των ψεύτικων βλεφαρίδων, το σχήμα τους και όλες οι υπόλοιποι παράμετροι εξαρτώνται από εμάς. Οι βίγκανς σίγουρα θα επέλεγαν συνθετικές βλεφαρίδες, ωστόσο οι φυσικές τρίχες δείχνουν πιο όμορφες. Επίσης παίζει ρόλο και το σχήμα των βλεφαρίδων – μία γυναίκα μπορεί να προτιμήσει φυσικές βλεφαρίδες, άλλες όμως θα επιλέξουν πιο ακριβές και θεατρικές επιλογές.

Στο σπίτι ή στο ινστιτούτο αισθητικής;

Η τοποθέτηση των ψεύτικων βλεφαρίδων μπορεί να φαίνεται δύσκολη και περίπλοκη. Όσον αφορά τα εξτένσιον βλεφαρίδων, το πιο συνηθισμένο στα κέντρα αισθητικής είναι η τοποθέτηση 1:1 ή μέθοδοι που χαρίζουν όγκο. Αυτό είναι ακριβή και χρονοβόρα διαδικασία, ενώ απαιτεί έναν αριθμό επισκέψεων στην αισθητικό. Παρ’ όλ’ αυτά, εάν θέλετε να δώσετε έμφαση στα μάτια σας με λωρίδες βλεφαρίδων ή μεμονωμένες ψεύτικες βλεφαρίδες, μπορείτε εύκολα να το κάνετε στο σπίτι. Αυτό είναι μια σχετικά απλή διαδικασία που απαιτεί ελάχιστες ικανότητες στα χέρια. Είναι μια ευκαιρία λοιπόν να δοκιμάσετε διάφορες κόλλες και να ελέγξετε υλικά ή προϊόντα που ενδεχομένως να έχετε ευαισθησία ή όχι.

Τοποθέτηση στο σπίτι – πλεονεκτήματα:

  • κοστίζει πολύ λιγότερο απ’ ότι τα εξτένσιον βλεφαρίδων σε ένα κέντρο αισθητικής,
  • οι λωρίδες βλεφαρίδων τοποθετούνται πολύ γρήγορα,
  • μπορούν να αφαιρεθούν οποιαδήποτε στιγμή,
  • είναι μία εύκολη λύση της στιγμής και τέλεια για ένα πάρτυ,
  • έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διαφορετικές επιλογές.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ;

Πριν ξεκινήσετε, σιγουρευτείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, τα οποία περιλαμβάνουν βλεφαρίδες με κολλητική ταινία ή ένα τσιμπiδάκι για να κολλήσετε τις βλεφαρίδες στο βλέφαρο. Άλλα χρήσιμα εργαλεία είναι το μικρό ψαλιδάκι για να κόψετε τις λωρίδες, ένα εργαλείο για καμπύλωμα βλεφαρίδων, για να δώσετε ένα φυσικό σχήμα στις βλεφαρίδες και προεραιτικά, μάσκαρα, που χρησιμοποιείται για να σκουρύνουν οι φυσικές και οι ψεύτικες βλεφαρίδες.

Βήμα 1.

Πρώτ’ απ’ όλα, φτιάξτε όλο το μακιγιάζ των ματιών όπως συνήθως, χρησιμοποιήστε eyeliner για να δώσετε έμφαση στα μάτια. Η τοποθέτηση των ψεύτικων βλεφαρίδων είναι το τελευταίο στάδιο του μέικ-απ. Πριν την τοποθέτηση, χρησιμοποιήστε το εργαλείο για καμπύλωμα βλεφαρίδων για να δώσετε λίγο όγκο στις βλεφαρίδες.

Βήμα 2.

Πριν την πρώτη χρήση, δοκιμάστε τις ψεύτικες βλεφαρίδες στο βλέφαρο σας, κόψτε τη λωρίδα εάν χρειαστεί. Υπάρχει ο κανόνας ότι οι λωρίδες πρέπει να τοποθετηθούν περίπου 1-2 χιλιοστά πριν την εσωτερική γωνία της ίριδας και από την άλλη μεριά 1-2 χιλιοστά πριν την εξωτερική γωνία του ματιού έτσι ώστε να μην εμποδίζονται οι κινήσεις των βλεφάρων. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί μία μακριά λωρίδα, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ενδιαφέρον ακόμα και με τη χρήση μισών βλεφαρίδων ή μεμονωμένων βλεφαρίδων.

Βήμα 3.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε λίγη κόλλα σε όλο το μήκος της λωρίδας. Μην ανησυχήσετε αν η κόλλα είναι λευκή – δεν θα είναι ορατή καθώς οι περισσότερες κόλλες γίνονται άχρωμες όταν στεγνώνουν. Περιμένετε για 30-40 δευτερόλεπτα να στεγνώσει λίγο η κόλλα πριν την τοποθέτηση.

Βήμα 4.

Χρησιμοποιώντας ένα τσιμπιδάκι, τοποθετήστε τη λωρίδα των βλεφαρίδων όσο πιο κοντά στη γραμμή των φυσικών βλεφαρίδων γίνεται και πιέστε ελαφρά. Μέχρι να στεγνώσει εντελώς η κόλλα, μπορείτε να κάνετε μικρές διορθώσεις.

Βήμα 5.

Στο τέλος τοποθετήστε μία λεπτή στρώση μάσκαρα. Αυτή είναι μία προεραιτική διαδικασία, με την οποία μπορείτε να διορθώσετε τις βλεφαρίδες σας και να τις κάνετε να δείχνουν πιο γεμάτες.

Κύρια σελίδα