Μη επεμβατικοί τρόποι για να κάνετε τις βλεφαρίδες σας εντυπωσιακές

Όλες οι γυναίκες ονειρεύονται να έχουν όμορφες και μακριές βλεφαρίδες. Αδιαμφισβήτητα, αυτό το όνειρο είναι εύκολο να γίνει πραγματικότητα ακόμα και από αυτές τις γυναίκες που δεν γεννήθηκαν με τέτοιες βλεφαρίδες. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά μη επεμβατικά κόλπα για να αποκτήσετε εντυπωσιακές βλεφαρίδες. Αρκούν η ισορροπημένη διατροφή, η επιδέξια αφαίρεση μακιγιάζ και το καστορέλαιο; Πώς να επιλέξετε και να τοποθετήσετε σέρουμ βλεφαρίδων και μάσκαρα; Πώς να περιποιηθείτε και να φτιάξετε τις βλεφαρίδες;

Μέθοδοι για να έχετε όμορφες βλεφαρίδες: ισορροπημένη διατροφή

Η βασική λειτουργία των βλεφαρίδων δεν είναι για να ομορφαίνει το πρόσωπό μας. Ο σημαντικότερος σκοπός τους είναι να προστατεύει τις ευαίσθητες δομές των ματιών κατά των ρύπων όπως η σκόνη και τα μικρά σωματίδια.

Οι βλεφαρίδες αποτελούνται από ένα θύλακα και ένα κέλυφος της τρίχας. Η διάρκεια ζωής τους είναι περίπου 100 μέρες. Για να μακρύνουν χρειάζονται πεπτίδια, μικροστοιχεία και βιταμίνες που βρίσκονται σε προϊόντα πλούσια σε βιταμίνες της ομάδας-Β, ψευδάργυρο, σίδηρο και μαγνήσιο. Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε συμπληρωματικές βιταμίνες.

Μέθοδοι για να έχετε όμορφες βλεφαρίδες: πώς να επιλέξετε και να χρησιμοποιήσετε σέρουμ βλεφαρίδων και μάσκαρα;

Για να βοηθήσουμε τις βλεφαρίδες να παραμείνουν ή να γίνουν υγιείς, πρέπει απλά να ακολουθήσετε μερικούς βασικούς κανόνες.

Πρώτον, μία μάσκαρα που χρησιμοποιείτε πρέπει να περιέχει θρεπτικές και ενισχυτικές ιδιότητες. Αποφύγετε τις αδιάβροχες μάσκαρα, γιατί η αφαίρεση αυτού του καλλυντικού αποδυναμώνει τις βλεφαρίδες αρκετά. Δεύτερον, είναι πολύ σημαντικό να είναι έτοιμες οι βλεφαρίδες για βάψιμο, ενώ παράλληλα παίζει βασικό ρόλο και η τεχνική που χρησιμοποιείτε όταν βάζετε μάσκαρα:

  1. Πριν την τοποθέτηση της πρώτης στρώσης, σας προτείνουμε να πουδράρετε τις βλεφαρίδες απαλά.
  2. Η μάσκαρα πρέπει να τοποθετηθεί μετά από προσεκτικό καθαρισμό των βλεφαρίδων, αφότου έχουν απελευθερωθεί όλα τα απομεινάρια λιπαρών κρεμών και παλιότερων στρώσεων μάσκαρα. Χάρη σε αυτό μπορείτε να αποτρέψετε τις βλεφαρίδες και τις στρώσεις μάσκαρα από το να πέφτουν.
  3. Η τοποθέτηση της μάσκαρα πρέπει να γίνεται με την παρακάτω σειρά: αρχίστε από τη βάση των βλεφαρίδων και κινείστε το βουρτσάκι προς τα πάνω. Πριν βάψετε τις βλεφαρίδες με μία ακόμα στρώση μάσκαρα, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει η πρώτη στρώση. Διαφορετικά, μπορεί να δημιουργηθούν σβόλοι στις βλεφαρίδες. Επιπλέον οι βλεφαρίδες πρέπει να είναι βαμμένες προσεκτικά έτσι ώστε να μην τις βαρύνουμε και χειροτερέψουμε την κατάστασή τους.

Ένα ακόμα καλλυντικό βλεφαρίδων που πρέπει να χρησιμοποιούμε συχνά είναι ένα θρεπτικό σέρουμ. Ένα αποτελεσματικό σέρουμ κάνει τις βλεφαρίδες πιο παχιές και με όγκο: επίσης ευθύνεται για την ενεργοποίηση της ρίζας της τρίχας.

Μέθοδοι για να έχετε όμορφες βλεφαρίδες: πώς να φροντίσετε και να φτιάξετε τις βλεφαρίδες;

Για να φτιάξετε τις βλεφαρίδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο για καμπύλωμα βλεφαρίδων, το οποίο όταν χρησιμοποείται σωστά, δεν θα βλάψει τις βλεφαρίδες σας. Προφανώς και δεν πρέπει να το χρησιμοποιείται σε κατεστραμμένες βλεφαρίδες γιατί αυτό ενέχει έναν υψηλό κίνδυνο να σπάσουν οι τρίχες και να τις χάσετε. Επομένως εάν θέλετε να καμπυλώσετε τις βλεφαρίδες που είναι ήδη βαμμένες με μάσκαρα, επιλέξτε ένα καθαρό βουρτσάκι και βάλτε το στις νωπές βλεφαρίδες. Κάντε το απαλά και πιέστε σιγά σιγά τις βλεφαρίδες προς τα βλέφαρα, αλλά χωρίς να ακουμπήσετε το βλέφαρο.

Οι αραιές και αδύναμες βλεφαρίδες μπορούν να γίνουν πιο παχιές χάρη σε μερικά κόλπα μακιγιάζ. Χάρη σε αυτά, ούτε η τοποθέτηση ψεύτικων εξτένσιον χρειάζεται ούτε το έντονο βάψιμο των βλεφαρίδων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζωγραφίσετε μία λεπτή γραμμή χρησιμοποιώντας ένα σκούρο μολύβι. Μετά μουτζουρώστε το απαλά χρησιμοποιώντας ένα ειδικό βουρτσάκι. Εάν θέλετε να δώσετε στα μάτια σας μία φυσική εμφάνιση μπορείτε να βάλετε και σκιά. Παρόμοιο αποτέλεσμα, αλλά πιο εντυπωσιακό, έχει το eyeliner. Ωστόσο, απαιτεί εμπειρία η σωστή τοποθέτηση eyeliner.

Η σειρά με την οποία γίνεται το μακιγιάζ των ματιών έχει σημασία. Ξεκινήστε από:

  1. Κονσίλερ και στη συνέχεια:
  2. Πούδρα σε ελεύθερη μορφή που χρησιμοποιείτε για να πουδράρετε την περιοχή των ματιών απαλά (εάν χρησιμοποιήσετε βάση σκιών μπορείτε να παραβλέψετε αυτό το βήμα)
  3. Σκιές ή άλλα καλλυντικά
  4. Μάσκαρα (εφόσον την χρησιμοποιήσετε τελευταία, αποφύγετε να βάλετε άλλα καλλυντικά στις ήδη βαμμένες βλεφαρίδες).

Μέθοδοι για να έχετε όμορφες βλεφαρίδες: αφαίρεση μακιγιάζ

Η αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών είναι πολύ σημαντική για την ρουτίνα ομορφιάς. Εξάλλου εάν τοποθετείτε μακιγιάζ κάθε μέρα τότε το αφαιρείται και κάθε μέρα. Δεν πρέπει να κοιμάστε με βαμμένες βλεφαρίδες γιατί το πρωί ίσως βρείτε τις βλεφαρίδες σας σπασμένες.

Η αφαίρεση του μακιγιάζ πρέπει να γίνει απαλά, γιατί το έντονο τρίψιμο στις βλεφαρίδες μπορεί να είναι καταστραφικό. Επιπλέον, πριν χρησιμοποιήσετε ένα τζελ προσώπου ή μία μους, βρέξτε ένα βαμβάκι με μία ειδική λοσιόν σχεδιασμένη για αφαίρεση μακιγιάζ. Έτσι βοηθάτε τη μάσκαρα να διαλυθεί, κρατήστε το βαμβάκι πιεσμένο πάνω στο βλέφαρο για περίπου 10 δεύτερα.

Επιπροσθέτως δεν θα πρέπει να κάνετε μανούβρες γύρω από τις βλεφαρίδες που είναι σκληρές λόγω της μάσκαρα, γιατί οι βαμμένες βλεφαρίδες μπορούν να καταστραφούν πιο εύκολα. Μόλις η προσεκτική αφαίρεση του μακιγιάζ ολοκληρωθεί, μπορείτε να τοποθετήσετε μία κρέμα ματιών. Μην την τρίψετε, αλλά βάλτε την προσεκτικά και ταμποναριστά με τα δάχτυλά σας – τόσο στο δέρμα όσο και στις βλεφαρίδες με μεγάλη προσοχή. Γι’ αυτό το λόγο, το τρίψιμο δεν ενδείκνυται.

Μέθοδοι για να έχετε όμορφες βλεφαρίδες: καστορέλαιο

Το καστορέλαιο μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα των αδύναμων και αραιών βλεφαρίδων. Για να δείτε τις ευεργετικές δυνάμεις αυτού του φυσικού ελαίου, αξίζει να το δοκιμάσετε με ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα. Το έλαιο πρέπει να τοποθετηθεί πριν τον ύπνο, αφού αφαιρέσετε το μακιγιάζ και βάλετε μία κρέμα ματιών. Ο ευκολότερος τρόπος για τοποθέτηση καστορέλαιου είναι να βρέξετε το βουρτσάκι μέσα στο λάδι και να αφαιρέσετε μετά την υπερβολική ποσότητα, σκουπίζοντας τη μία ακρή. Τώρα μπορείτε να βάλετε το έλαιο στις βλεφαρίδες σας. Προτείνεται να επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά για ένα μήνα. Μετά η συχνότητα μπορεί να μειωθεί σε δύο φορές την βδομάδα.

Κύρια σελίδα