Ποια μάσκαρα να επιλέξω; Βουρτσάκι νάιλον ή σιλικόνης;

Το βουρτσάκι της μάσκαρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός προϊόντος, αν όχι το πιο σημαντικό. Ένα παχύ βουρτσάκι δίνει όγκο στις βλεφαρίδες, τα στενά είναι καλά για βλεφαρίδες που ποικίλουν στο μάκρος, τα καμπυλωτά θα δώσουν γρήγορα ωραίο σχήμα στις βλεφαρίδες. Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το βουρτσάκι παίζει ρόλο; Πριν απαντήσουμε την ερώτηση ποια μάσκαρα να επιλέξουμε, ελέγξτε παρακάτω τις ιδιότητες που έχουν τα βουρτσάκια από νάιλον και απο σιλικόνη.

Βουρτσάκι νάιλον ή σιλικόνης;

Πριν αποφασίσετε ποιο βουρτσάκι να επιλέξετε, πρέπει να μάθετε τα πιο σημαντικά κριτηρία που αξίζει να δώσετε σημασία:

  • διάρκεια και αντοχή στη φθορά,
  • δυνατότητα καθαρισμού,
  • δυνατότητα για χτένισμα βλεφαρίδων με ακρίβεια

Το βουρτσάκι σιλικόνης είναι μεγαλύτερης διάρκειας. Είναι δύσκολο να φθαρεί ή να καταστραφεί ακόμα και μετά από αρκετούς μήνες συχνής χρήσης και πλυσίματος. Το βουρτσάκι μάσκαρα από σιλικόνη διαρκεί πολύ περισσότερο από τη φόρμουλα, οπότε το βουρτσάκι θα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και αφού τελειώσουμε την μάσκαρα. Ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα είναι τέλειο για στάιλινγκ στα φρύδια. Με τη σειρά του το βουρτσάκι από νάιλον παραμορφώνεται από τη συχνή χρήση.

Εκτός από την ανθεκτικότητα, το επόμενο κριτήριο για την επιλογή για βουρτσάκι είναι η δυνατότητα καθαρισμού. Πρέπει να έχετε ήδη προσέξει ότι τα βουρτσάκια γρήγορα μαζεύουν σκόνη και ρύπους. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Εάν δεν το κάνουμε αυτό, τότε υπάρχει κίνδυνος για ενοχλήσεις στα μάτια και μολύνσεις.

Το βουρτσάκι πρέπει να πλένεται τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα. Αυτό αποτελεί πρόκληση για κάθε βουρτσάκι καθώς μπορεί να οδηγήσει σε φθορά. Σε αυτό το σημείο, υπερισχύει το βουρτσάκι σιλικόνης γιατί τα βουρτσάκια από νάιλον ενδέχεται να παραμορφωθούν, άρα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν πια.

Το βουρτσάκι σιλικόνης διαθέτει ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα. Λόγω του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένο, το βουρτσάκι σιλικόνης διαχωρίζει τις βλεφαρίδες σωστά ενώ προσφέρει ακριβή τοποθέτηση του προϊόντος. Ανεξαρτήτως του αριθμού των στρώσεων, τα βουρτσάκια σιλικόνης δεν κολλούν τις βλεφαρίδες μεταξύ τους. Το νάιλον έχει εντελώς διαφορετικές ιδιότητες, καθώς καθιστά αδύνατη την προστασία των βλεφαρίδων μας από το να κολλούν μεταξύ τους με τις επαναλαμβανόμενες στρώσεις μάσκαρα.

Γνωρίζετε ήδη ποιο βουρτσάκι μάσκαρα να επιλέξετε;

Κύρια σελίδα