Πώς να βάψετε τις βλεφαρίδες για να αναδείξετε τη φυσική τους ομορφιά; Τα καλύτερα κόλπα ομορφιάς

Πολύ συχνά, το καθημερινό βάψιμο των βλεφαρίδων μπορεί να γίνει πρόκληση. Τυχαίνει να διαθέτουμε την καλύτερη, την πιο αξιόπιστη μάσκαρα, αλλά παρ’ όλ’ αυτά μας απογοητεύει. Ωστόσο, η αψεγάδιαστη εμφάνιση των βλεφαρίδων είναι ο πυρήνας κάθε τύπου μακιγιάζ. Οι τολμηρές, με άσχημη εμφάνιση, σβολιασμένες βλεφαρίδες τραβούν την προσοχή αλλά όχι απαραίτητα για καλό. Για να βοηθήσετε το μακιγιάζ των ματιών να φαίνεται πάντα τέλειο, αξίζει να δοκιμάσετε μερικά κόλπα διασήμων, επαγγελματικών μακιγιέρ και δημιουργών των πιο καλών μάσκαρα. Εδώ λοιπόν έχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά τα κόλπα.

1. Κίνηση Ζιγκ-Ζαγκ

Αυτό είναι ένα παλιό κόλπο αλλά αξίζει να το κατεβάσουμε από το πατάρι ή έστω να το αναφέρουμε σε αυτό το άρθρο για όσους δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται. Εν συντομία, για να διαχωρίσετε τις βλεφαρίδες, να τις επιμηκύνετε και να τις βάψετε τέλεια, πρέπει να τοποθετήσετε το βουρτσάκι στη βάση των βλεφαρίδων και να γλιστρήσετε απαλά τις τριχούλες προς τα πάνω εφαρμόζοντας μία κίνηση ζιγκ-ζαγκ φθάνοντας ως τις άκρες. Με αυτόν τον τρόπο, η μάσκαρα θα βάψει τις βλεφαρίδες τελείως και θα διαχωριστούν ομοιόμορφα, χαρίζοντας σας το επιθυμητό αποτέλεσμα των πολλών και γεμάτων βλεφαρίδων.

2. Ένα βουρτσάκι μάσκαρα ΕΙΝΑΙ σημαντικό

Χωρίς αμφιβολία, οι ένδοξες μέρες για τα βουρτσάκια μάσκαρα από νάυλον είναι πίσω μας και τώρα πια όλο και λιγότερες εταιρείες αποφασίζουν να δημιουργήσουν μάσκαρα με τέτοιο απλικατέρ. Τα βουρτσάκια από σιλικόνη θεωρούνται ως πανέμορφα και άξιοι διάδοχοι. Χαρίζουν ένα όμορφο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ των ματιών γιατί διαχωρίζουν τις βλεφαρίδες με ακρίβεια. Επίσης το αποτέλεσμα είναι ανθεκτικό. Είναι εύκολο να μείνει καθαρό και καθώς πλένετε το απλικατέρ, οι τριχούλες δεν αλλάζουν σχήμα. Συνεπώς, όταν αγοράζετε μία μάσκαρα, προσέξτε τον τύπο του απλικατέρ που διαθέτει η μάσκαρα – είτε θα είναι με τριχούλες είτε από σιλικόνη.

3. Καθαρίστε το βουρτσάκι της μάσκαρα

Εάν δεν θέλετε να τρομάξετε τους φίλους σας έχοντας βλεφαρίδες σαν ποδαράκια αράχνης, πάντα να φροντίζετε να είναι καθαρό το βουρτσάκι της μάσκαρα. Μπορείτε να το πλένετε δύο φορές τον μήνα ή, το οποίο είναι ακόμα καλύτερο, μία φορά τη βδομάδα. Χάρη σε αυτή τη διαδικασία, τα απομεινάρια μάσκαρα δεν θα μαζεύονται μεταξύ των τριχών και δεν θα καταστρέφουν το μακιγιάζ των ματιών σας.

4. Μία μικρή, κομψή χτένα

Εάν οι βλεφαρίδες είναι σβολιασμένες αφού τις βάψετε με μάσκαρα, εδώ θα δείτε τη λύση για σας. Πάντα να έχετε μία μικρή χτένα βλεφαρίδων ή ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα προς χρήση. Χτενίστε τις βλεφαρίδες με οποιοδήποτε από τα δύο πριν προλάβει να στεγνώσει η στρώση της μάσκαρα. Με αυτόν τον τρόπο θα διαχωρίσετε τις βλεφαρίδες και θα δείξουν πιο όμορφες. Επίσης θα αποφύγετε το εφέ των βλεφαρίδων που μοιάζουν με ποδαράκια αράχνης.

5. Προστατευτικό κουτάλι

Το βάψιμο των πάνω και κάτω βλεφαρίδων με μία μάσκαρα δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο με μουτζούρες και σημάδια. Δεν ξέρετε με ποιο τρόπο να το αποφύγετε αυτό; Εδώ θα βρείτε την λύση. Πάρτε ένα απλό συνηθισμένο κουτάλι και τοποθετήστε το μεταξύ του βλεφάρου και των βλεφαρίδων. Αυτού του τύπου η ασπίδα διευκολύνει πολύ το βάψιμο των βλεφαρίδων. Εν συντομία, το μακιγιάζ των ματιών θα είναι γρηγορότερο, πιο ακριβές και δεν θα αφήνει σημάδια στο δέρμα σας.

6. Λάδι στις βλεφαρίδες; Μόνο το βράδυ

Δεν αφορά μόνο μία θεραπεία που θρέφει τις τρίχες (πολλά κορίτσια χρησιμοποιούν φυσικά έλαια και τα τοποθετούν καθημερινά). Μερικές φορές, κατά την πρωινή ρουτίνα μας, χρησιμοποιούμε ένα σέρουμ, μία κρέμα ή ένα λάδι στο πρόσωπο χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι το προϊόν έχει παραμείνει στις βλεφαρίδες. Εισχωρεί στις μικροσκοπικές τρίχες και τις λαδώνει. Συνεπώς, οι στρώσεις μάσκαρα που τοποθετείτε δεν μπορούν να παραμείνουν στις βλεφαρίδες. Αυτή η λιπαρή επιφάνεια των βλεφαρίδων δεν κρατάει τις στρώσεις μάσκαρα σε τόσο καλό επίπεδο όσο θα έπρεπε. Μετά από κάποιες ώρες, οι στρώσεις αρχίζουν να μουτζουρώνουν τα μάτια και να ξεφλουδίζουν, πέφτοντας στα μάγουλα. Άρα πριν τοποθετήσετε την μάσκαρα το πρωί σιγουρευτείτε ότι οι βλεφαρίδες είναι στεγνές δίχως λιπαρότητα.

7. Ένα εργαλείο για καμπύλωμα βλεφαρίδων όπως κανένα άλλο

Όλοι γνωρίζουν ότι το εργαλείο για καμπύλωμα βλεφαρίδων βλάπτει τις βλεφαρίδες πάρα πολύ και καλό είναι να πάψετε να το χρησιμοποιείτε εντελώς. Ωστόσο, εάν οι βλεφαρίδες σας είναι ίσιες αλλά θέλετε να τις καμπυλώσετε όμορφα προς τα πάνω, πάντα να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό βουρτσάκι μάσκαρα που καμπυλώνει τις βλεφαρίδες και αφού τοποθετήσετε την μάσκαρα χρησιμοποιήστε, είτε το δάχτυλό σας είτε ένα κομμάτι βαμβάκι, για να πιέσετε απαλά τις βλεφαρίδες (προς τα βλέφαρα). Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε την μάσκαρα να στεγνώσει στο σχήμα που θέλετε να δώσετε στις βλεφαρίδες σας.

8. Πούδρα στις βλεφαρίδες;

Εάν είστε κάτοχος πολύ λεπτών βλεφαρίδων, μπορείτε να τους χαρίσετε πάχος με μία πούδρα σε ελεύθερη μορφή. Εάν χρησιμοποιείτε μεταλλική πούδρα σε ελεύθερη μορφή, αυτό θα είναι καλύτερο για τις βλεφαρίδες, γιατί τους προσφέρει και θρεπτικές ιδιότητες. Όταν πουδράρετε το πρόσωπό σας μην παραβλέψετε τις τριχούλες των βλεφαρίδων. Βάλτε μία απαλή στρώση μεταλλικής πούδρας (η καλύτερη επιλογή είναι είτε πούδρα ρυζιού είτε από μπαμπού). Στη συνέχεια προχωρήστε με το βάψιμο των βλεφαρίδων με μάσκαρα. Ο ενισχυμένος όγκος είναι εγγύηση!

9. Γέμισμα Μάσκαρα

Η μάσκαρά σας στέγνωσε αλλά ετοιμάζεστε να φύγετε απ’ το σπίτι και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να τρέξετε σε κάποιο κατάστημα για να πάρετε μία καινούργια; Αυτή τη φορά μπορείτε να την ανανεώσετε προσθέτοντας λίγες σταγόνες φυσιολογικού ορού στο σωληνάριο με το στεγνό καλλυντικό. Με αυτόν τον τρόπο, θα παρατείνετε για λίγο τη ζωή της μάσκαρα. Θυμηθείτε όμως ότι αυτό δεν είναι η καλύτερη ιδέα για να αναζωογονήσετε επί μακρόν τη μάσκαρα. Εξάλλου η φόρμουλα μεταβάλλεται και αυτό μπορεί να έχει βλαβερές συνέπειες για τις βλεφαρίδες. Απλώς βεβαιωθείτε ότι θα αντικαταστήσετε την μάσκαρα με μία καινούργια.

10. Καυτό, πιο καυτό, το πιο καυτό!

Υπάρχει ένα ακόμα κόλπο για να αντιμετωπίσετε μία στεγνή μάσκαρα. Μπορείτε να την κάνετε πιο αραιή τοποθετώντας το σωληνάριο μέσα σε ένα ποτήρι με καυτό νερό. Μετά από λίγο η σύνθεση της μάσκαρα θα γίνει πιο “ευχάριστη”. Με άλλα λόγια, η μάσκαρα θα αραιωθεί αρκετά για να τη χρησιμοποιήσετε δίχως κόπο.

11. Ας το κάνουμε διαφορετικά, τι λέτε;

Εάν θέλετε να αλλάξετε την όψη των βλεφαρίδων σας λιγάκι, μπορείτε να τις βάψετε με ένα διαφορετικό τρόπο απ’ ότι έχετε συνηθίσει. Συγκεκριμένα, δοκιμάστε να επιτύχετε το εφέ των γατίσιων ματιών. Αυτό εξαρτάται από το πόση μάσκαρα βάζετε στις βλεφαρίδες που μεγαλώνουν στις εξωτερικές γωνίες του ματιού. Οι βλεφαρίδες που βρίσκονται κοντά στη μύτη πρέπει να τονιστούν διακριτικά. Με αυτόν το τρόπο θα έχετε μία εντελώς διαφορετική εμφάνιση. Αυτός ο τύπος του μακιγιάζ ματιών φαίνεται ενδιαφέρον και είναι συναρπατικός, ειδικά όταν συνδυάζεται με ένα τέλεια τοποθετημένο μαύρο eyeliner.

Κύρια σελίδα