Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε μία μάσκαρα;

Μία στις τέσσερις γυναίκες καθοδηγείται από την τιμή για την αγορά μάσκαρα.

Μία στις δύο γυναίκες – από διαφημίσεις, μάρκα ή συσκευασία.

Μία στις πέντε γυναίκες παραδέχεται ότι η εμφάνιση στο βουρτσάκι είναι πολύ σημαντική.

Σχεδόν καμία δεν αποφασίζει με βάση τη σύνθεση της μάσκαρα.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η τιμή δεν αντιστοιχεί πάντα στην αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Τι θα έπρεπε να προσέχουμε περισσότερο όταν αγοράζουμε μία μάσκαρα; Δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε.

5 βήματα για όμορφες βλεφαρίδες: τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε μία μάσκαρα;

  1. Αποφύγετε να ψωνίσετε αυθόρμητα ενώ έχετε παρασυρθεί από τη στιγμή ή το συναίσθημα. Πρώτ’ απ’ όλα, συγκεντρωθείτε στο βουρτσάκι και στη σύνθεση, αντί για την τιμή. Προφανώς και η πιο φθηνή μάσκαρα θα έχει φτωχή σύνθεση γιατί συνήθως χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της αμφιλεγόμενα συστατικά, δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε για διάρκεια.
  2. Ποτέ μην επιλέξετε ανάλογα με τη συσκευασία. Αν και είναι δελεαστικό να έχετε προϊόντα ματιών με όμορφες συσκευασίες στο νεσεσέρ σας, μία αποκλειστική μάσκαρα μπορεί να αποβεί μεγάλη απογοήτευση, ενώ ένα καλλυντικό που φαίνεται διακριτικό μπορεί να σας εκπλήξει με την ποιότητά του. Η συσκευασία δεν έχει σημασία να είναι κομψή, αλλά και ανθεκτική.
  3. Ελέγξτε το βουρτσάκι. Τίποτα δεν είναι τόσο σημαντικό σε μία μάσκαρα όσο το βουρτσάκι. Πρέπει να έχει εργονομικό σχεδιασμό, να είναι ακριβείας, με τέλεια κατανεμημένες τριχούλες και σωστό σχήμα. Σε γενικές γραμμές, τα βουρτσάκια σιλικόνης είναι καλύτερα, καθώς διαχωρίζουν τις βλεφαρίδες ομοιόμορφα και δεν παραμορφώνονται κατά το πλύσιμο.
  4. Αναλύστε τη σύνθεση. Πρόκειται για έναν παράγοντα που συχνά παραβλέπεται όταν αγοράζουμε μία μάσκαρα. Ένα καλό καλλυντικό πρέπει να περιέχει κατάλληλα συστατικά. Αυτά μπορεί να είναι μεταλλικά στοιχεία, που είναι υπεύθυνα για την ένταση του χρώματος και για τη θρέψη των βλεφαρίδων. Χάρη σε αυτά οι βλεφαρίδες σας φαίνονται όμορφες σε οποιοδήποτε φως.
    Οι καλύτερες μάσκαρα περιέχουν επίσης ουσίες που αναζωογονούν, που αποτρέπουν την πτώση των βλεφαρίδων και ενεργοποιούν την ανάπτυξη. Επομένως, ψάξτε για φυσικά έλαια και εκχυλίσματα φυτών (π.χ. από βλαστούς σόγιας ή σιταριού).
  5. Αποφύγετε ίνες στη μάσκαρα. Εάν αγοράσετε μία μάσκαρα που περιέχει INCI, όπως είναι ουσίες σαν το νάυλον-6 (ΡΑ-6), πολυεστέρας-5 ή ραιγιόν – προσοχή: αυτές οι ουσίες είναι συνθετικές και συχνά προκαλούν ενοχλήσεις στα μάτια, η μάσκαρα μουτζουρώνει και είναι λιγότερη ανθεκτική.

Αυτές οι ίνες έχουν σχεδιαστεί για να μακραίνουν τις τριχούλες: προσκολλούνται σε κάθε βλεφαρίδα για να την επιμηκύνουν. Δυστυχώς όμως, συχνά, έχουν ένα πολύ κακό αποτέλεσμα, ενώ ευαισθητοποιούν τα μάτια. Εάν στη συσκευασία αναφέρει ότι πριν την τοποθέτηση της μάσκαρα, οι βλεφαρίδες πρέπει να είναι καλυμένες με βάση που περιέχει ίνες, σημαίνει ότι αν τοποθετήσετε τη μάσκαρα μόνη της δεν θα έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα και χρειάζεται ένα συνθετικό “δυναμωτικό”.

Οι παραπάνω κανόνες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε μάσκαρα εξαιρετικής ποιότητας. Απλώς θυμηθείτε να μην συμβιβάζεστε και κρατήστε αυτούς τους κανόνες στο μυαλό σας. Η προσπάθεια και η επιμονή θα αποδώσουν γιατί όταν βρείτε το τέλειο καλλυντικό, πάντα θα επιτρέφετε σε αυτό.

Κύρια σελίδα