ΤΟΠ 5 – Τρόποι ​για να αποκτήσετε μακριές και όμορφες βλεφαρίδες μόνιμα

Οι εντυπωσιακές βλεφαρίδες είναι το συνώνυμο της θηλυκότητας, άρα αυτή η τάση δεν θα εξαφανιστεί από τους κανόνες της αισθητικής. Οι βλεφαρίδες σαν φτερά πεταλούδας δεν θα αφήσουν το βάθρο τους να το αντικαταστήσει κάτι άλλο εύκολα. Η καθεμία από εμάς θέλει να έχει αψεγάδιαστές βλεφαρίδες, μακριές, ρομαντικές, σκούρες και γεμάτες. Πώς όμως θα αποκτήσετε μακριές βλεφαρίδες, είναι εφικτό βοηθώντας την Μητέρα Φύση να ενισχύσετε την εμφάνιση των βλεφαρίδων σας χάρη στο μακιγιάζ, ή με έξυπνα κόλπα; Φυσικά και μπορείτε! Σήμερα θα αποκαλύψουμε κάποια μυστικά για μακριές βλεφαρίδες.

ΤΟΠ 5 Κόλπα και οι καλύτερες τεχνικές για μακριές βλεφαρίδες

1. Μία μάσκαρα με υψηλής ποιότητας βουρτσάκι

Πράγματι, φαίνεται να είναι προφανές αλλά δυστυχώς οι περισσότερες γυναίκες δεν ακολουθούν την κοινή λογική όταν επιλέγουν ένα βουρτσάκι μάσκαρα. Για κάποιο λόγο, κάνουμε λάθος όσον αφορά την αξιολόγηση ποιων χαρακτηριστικών καθιστούν ένα βουρτσάκι μάσκαρα να διανέμει το προϊόν εύκολα κατά μήκος. Φαίνεται ότι ένα μεγάλο βουρτσάκι μάσκαρα δεν εξυπηρετεί πάντοτε αυτό το σκοπό, καθώς συχνά μουτζουρώνει τα βλέφαρα και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ακριβείας. Επίσης αντί να χαρίζει όγκο και επιμήκυνση, απλα σβολιάζει τις βλεφαρίδες.

Μία ακόμα κακή ιδέα είναι να εμπιστεύεστε τα βουρτσάκια από νάυλον, τα επονομαζόμενα τριχωτά βουρτσάκια, τα οποία ήταν διάσημα μία δεκαετία πριν. Σίγουρα καλύτερα, περισσότερο επαγγελματικά και δεν δημιουργούν σβόλους είναι τα βουρτσάκια από σιλικόνη. Πρόκειται για τον τύπο αυτό που σχεδιάστηκε για να χαρίζει ένα μακιγιάζ ακριβείας. Τα βουρτσάκια σιλικόνης διαχωρίζουν τις βλεφαρίδες και επιμηκύνουν ενώ παράλληλα χτίζουν όγκο στις τρίχες.

Ποιο σχήμα σε βουρτσάκι μάσκαρα θεωρείται το καλύτερο; Επιλέξτε ένα απλικατέρ του οποίου οι τριχούλες δεν είναι κατανεμημένες πολύ αραιά. Ένα σχήμα ελλειπτικό είναι επίσης επιθυμητό και χαρακτηριστικό μιας ποιοτικής μάσκαρα. Ο εργονομικός σχεδιασμός ενός τέτοιου σχήματος επιτρέπει το βάψιμο κάθε βλεφαρίδας με μεγάλη ευκολία, ακόμα και τις πιο κοντές.

2. Πουδράρετε τις βλεφαρίδες

Η διάφανη πούδρα σε ελεύθερη μορφή μπορεί να γίνει σύμμαχός σας στη μάχη για μακριές βλεφαρίδες. Αυτό το κόλπο με την πούδρα χρησιμοποιείται συχνά από επαγγελματίες μακιγιέρ. Πώς θα το κάνετε; Τοποθετήστε το πρώτο στρώμα μάσκαρα και πριν αυτό στεγνώσει προσπαθήστε να βάλετε πούδρα σε ελεύθερη μορφή πάνω στις βλεφαρίδες (π.χ. πούδρα ρυζιού ή από μπαμπού – αυτές οι δύο είναι οι πιο διακριτικές). Κάντε αυτό το βήμα ενώ έχετε τα μάτια σας κλειστά και μην το παρακάνετε με την ποσότητα της πούδρας, άλλωστε ο σκοπός είναι να βάλετε πούδρα απαλά στις μικροσκοπικές βλεφαρίδες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε είτε ένα μεγάλο πινέλο ή ένα σφουγγαράκι για να βάλετε πούδρα. Στη συνέχεια τοποθετήστε μία ακόμα στρώση από μάσκαρα. Το αποτέλεσμα θα είναι συγκλονιστικό, έτσι δεν είναι;

3. Ίνες στη μάσκαρα

Πολλές μάσκαρα σήμερα συμπεριλαμβάνουν ειδικές μικρό-ίνες (π.χ. νάυλον-6). Παρά το γεγονός ότι είναι μικροσκοπικές, μπορούν να χτίσουν τις βλεφαρίδες. Η ιδιότητα τους είναι ότι προσθέτουν όγκο σε κάθε βλεφαρίδα έτσι ώστε να τις επιμηκύνουν και να τις κάνουν πιο έντονες. Πράγματι, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό, ωστόσο, εξαρτώνται πολλά από την μάσκαρα, τη σύστασή της και τον τύπο των ινών που χρησιμοποιείται. Δυστυχώς οι περισσότερες ξεφλουδίζουν μετά από λίγες ώρες, επομένως, τα άτομα με ευαισθησία στα μάτια ή αυτοί που φορούν φακούς επαφής πρέπει να αποφύγουν τις μάσκαρα που περιέρχουν ίνες.

4. Σέρουμ βλεφαρίδων

Το σέρουμ βλεφαρίδων θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά καλλυντικά της δεκαετίας. Ποτέ πριν οι γυναίκες δεν είχαν την ευκαιρία να περιποιούνται τις βλεφαρίδες τους τόσο αποτελεσματικά. Τα σέρουμ των βλεφαρίδων περιέχουν ένα εύρος ουσιών που είναι υπεύθυνες για τη βελτίωση της κατάστασης των βλεφαρίδων. Όμως η πιο σημαντική λειτουργία αυτών των ενισχυτικών βλεφαρίδων είναι να ενεργοποιήσουν την ανάπτυξη των τριχών. Χάρη σε αυτό οι μικροσκοπικές τρίχες μακραίνουν πολύ περισσότερο απ’ όσο συνήθως. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από μερικές βδομάδες και συχνά δίνουν την αίσθηση ψεύτικων εξτένσιον. Τα καλύτερα σέρουμ βλεφαρίδων λέγεται ότι αναζωογονούν και ενισχύουν τις βλεφαρίδες μέσα σε ένα μήνα. Επιπλέον, ισχυροποιούν τη ρίζα των βλεφαρίδων, έτσι οι τρίχες μακραίνουν πιο σκούρες, πιο δυνατές και πιο παχιές. Τέλος, όλη η γραμμή των βλεφαρίδων γίνεται πιο παχιά καθώς το σέρουμ βλεφαρίδων ενεργοποιεί τους θύλακες που “κοιμούνται”.

5. Ζιγκ-Ζαγκ στις βλεφαρίδες

Πρόκειται για τον πιο γρήγορο τρόπο να ενισχύσετε τον όγκο και το μήκος των βλεφαρίδων. Αν και δεν έχει τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα όπως οι προηγούμενες μέθοδοι, προσφέρει άμεσο πάχος και ένα όμορφο μακιγιάζ ματιών. Όταν βάφετε τις βλεφαρίδες σας με μία μάσκαρα, κινείστε το βουρτσάκι από τη μία μεριά στην άλλη, δημιουργώντας μία κίνηση γνωστή σε όλους ως ζιγκ-ζαγκ. Χάρη σε αυτό, οι στρώσεις μάσκαρα βάφουν κάθε τριχούλα ομοιόμορφα, διαχωρίζοντας τις βλεφαρίδες και χτίζοντας όγκο από τη βάση. Αυτή η κίνηση αφήνει τις βλεφαρίδες όμορφες και αποτρέπει τη δημιουργία σβόλων.

Κύρια σελίδα