Υγιείς και όμορφες βλεφαρίδες σε χαμηλό κόστος. Ποια συστατικά πρέπει να περιέχει ένα σέρουμ βλεφαρίδων;

Οι βλεφαρίδες βρίσκονται ακριβώς στη μέση του προσώπου, επομένως εάν δεν τις φροντίζουμε σωστά, μπορεί να δείχνουν απεριποίητες και κάπως έτσι η αυτοπεποίθησή μας θα μειωθεί. Πώς μοιάζουν οι υγιείς και οι φροντισμένες βλεφαρίδες; Συνήθως είναι παχιές, μακριές, με όγκο και δεν πέφτουν συνεχώς. Ευτυχώς για να επιτύχετε αυτό το στόχο ομορφιάς, αρκεί η συχνή χρήση ενός καλού σέρουμ βλεφαρίδων. Ποια συστατικά όμως πρέπει να έχει ένα ποιοτικό σέρουμ βλεφαρίδων για να είναι επιτυχής και ασφαλής η διαδικασία για τα μάτια; Ποια λύση είναι η καλύτερη: ένα έτοιμο σέρουμ βλεφαρίδων αγορασμένο από κάποιο φαρμακείο ή κατάστημα καλλυντικών, ή ένα χειροποίητο ενυδατικό βλεφαρίδων φτιαγμένο από εσάς; Παρακάτω θα δείτε συνταγές.

Ποια συστατικά πρέπει να περιέχει ένα σέρουμ βλεφαρίδων;

Ένα ποιοτικό σέρουμ βλεφαρίδων πρέπει να είναι φτιαγμένο από συγκεκριμένα συστατικά. Θα τα βρείτε παρακάτω:

  • Αλλαντοΐνη – απαλύνει την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια και ανακουφίζει από τις ενοχλήσεις. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και ενυδατώνει τις βλεφαρίδες, χαρίζοντας απαλότητα και λείανση.
  • Εκχύλισμα Εκουϊζέτο – θρέφει τους θύλακες των βλεφαρίδων και ταυτόχρονα ενισχύει τις ίδιες τις βλεφαρίδες, οι οποίες σταματούν να σπάνε με τη συχνή χρήση.
  • Πανθενόλη (επίσης γνωστή και ως προ-βιταμίνη Β5) – μία από τις πιο ισχυρές ενυδατικές ουσίες που δεν ανεφοδιάζει μόνο τις βλεφαρίδες με νερό αλλά παράλληλα τις προστατεύει κατά των διάφορων εξωτερικών παραγόντων.
  • Βιταμίνη Ε – χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες ονομάζεται και βιταμίνη της νιότης. Επιβραδύνει τη γήρανση των βλεφαρίδων και τις ενισχύει καθώς αποτρέπει την ανεξέλεγκτη απώλεια. Επιπλέον, χάρη στη βιταμίνη Ε, οι βλεφαρίδες προστατεύονται κατά των αντίξοων συνθηκών που δημιουργούν οι ακτίνες του ήλιου.
  • Εκχύλισμα ευφρασίας – ανακουφίζει τα κουρασμένα μάτια, θρέφει τις βλεφαρίδες και τις αφήνει απαλές.
  • Ουσίες που ενισχύουν την ανάπτυξη των βλεφαρίδων, ειδικά τα αμινοξέα όπως η κερατίνη και τα πεπτίδια.

Όλα τα παραπάνω αρκούν για να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό σέρουμ βλεφαρίδων. Απλή και φυσική σύνθεση είναι αυτό που χρειάζεστε εάν θέλετε να έχετε περιποιημένες βλεφαρίδες σε καλή κατάσταση και να διατηρήσετε την όμορφη εμφάνισή τους. Όσο λιγότερα τα συστατικά, τόσο χαμηλότερο το ρίσκο να βαρύνετε τις βλεφαρίδες και να προκαλέσετε ενοχλήσεις στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Χειροποίητο ενυδατικό βλεφαρίδων – Συνταγή

Τα έτοιμα σέρουμ βλεφαρίδων είναι πραγματικά αποτελεσματικά, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες του δημιουργού και για την εκάστοτε προκαθορισμένη χρονική περίοδο. Από την άλλη μεριά μπορεί να είναι πολύ ακριβά. Μπορεί ένα χειροποίητο ενυδατικό βλεφαρίδων να αντικαταστήσει τα έτοιμα; Για να το ανακαλύψετε, αξίζει να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή.

Το βασικό συστατικό ενός χειροποίητου ενυδατικού για τις βλεφαρίδες είναι το καστορέλαιο, το οποίο αναζωογονεί τις βλεφαρίδες, ενθαρρύνει την ανάπτυξη των βλεφαρίδων και χαρίζει έντονο χρώμα. Οι υπόλοιπες ουσίες βελτιώνουν εξίσου την κατάσταση των βλεφαρίδων, το οποίο σημαίνει ότι θρέφουν, αποτρέπουν την έντονη απώλεια τριχών και αφήνουν τις τρίχες γυαλιστερές.

Συστατικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας καστορέλαιο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκό αμυγδαλέλαιο
  • 1/2 κουτάλι της σούπας αργανέλαιο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη Ε
  • προεραιτικά: έλαιο καρύδας, έλαιο λεβάντας, έλαιο αβοκάντο, Βαζελίνη

Εκτέλεση: 

Συνδυάστε όλα τα συστατικά μέσα σε ένα μπολ. Για να διευκολύνετε την τοποθέτηση του ενυδατικού των βλεφαρίδων, μπορείτε να βάλετε το χειροποίητο προϊόν που ετοιμάσατε μέσα σε ένα μικρό μπουκαλάκι.

Οδηγίες χρήσης: 

Για να τοποθετήσετε το χειροποίητο ενυδατικό στις βλεφαρίδες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βουρτσάκι μάσκαρα – φυσικά πρέπει να το καθαρίσετε και να το αφήσετε να στεγνώσει. Βυθίστε το βουρτσάκι στο ενυδατικό και αρχίστε να το περνάτε από τις βλεφαρίδες σας, με τον ίδιο τρόπο όπως θα τοποθετούσατε μία μάσκαρα. Η σύνθεση του ενυδατικού είναι αρκετά λιπαρή, επομένως είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε πριν τον ύπνο. Τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή μετά από 2-3 βδομάδες συχνής χρήσης. Αυτό το χειροποίητο ενυδατικό βλεφαρίδων υποτίθεται μειώνει το πρόβλημα της έντονης απώλειας βλεφαρίδων και επιταχύνει την ανάπτυξη βλεφαρίδων.

Τέλος, αυτό το ενυδατικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα φρύδια.

Κύρια σελίδα