Φυσικά μακριές βλεφαρίδες. Πώς να ενισχύσετε την ανάπτυξη τους;

Οι βλεφαρίδες βρίσκονται σε ένα πολύ ορατό σημείο – είναι στο πρόσωπό μας και πολύ κοντά στα μάτια. Οι παραμελημένες βλεφαρίδες θα παρατηρηθούν αμέσως, έτσι πρέπει να τις φροντίζετε με προσοχή. Πώς θα επιταχύνετε την ανάπτυξή τους; Πώς θα αφαιρείται σωστά το μακιγιάζ και θα χτενίζετε τις βλεφαρίδες; Η διατροφή και τα σέρουμ βλεφαρίδων βοηθούν τις βλεφαρίδες να μακρύνουν γρηγορότερα; Δείτε παρακάτω πως να αποκτήσετε όμορφες βλεφαρίδες.

Πώς να ενισχύσετε την ανάπτυξη των βλεφαρίδων

Αφαίρεση μακιγιάζ

Αντιθέτως με την κοινή γνώμη, η αφαίρεση του μακιγιάζ δεν πρέπει να γίνεται με ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο νερό micellar ή με ένα μαντηλάκι αφαίρεσης μακιγιάζ και να τρίβεις τα μάτια σου με αυτό. Αυτή η κίνηση θα έχει ως αποτέλεσμα ενοχλήσεις κάτω από τα μάτια, απώλεια βλεφαρίδων και μακιγιάζ που δεν θα έχει αφαιρεθεί σωστά. Αντίθετα, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε έλαια γι’ αυτό το σκοπό. Συγκεκριμένα προτείνεται το καστορέλαιο, το οποίο δεν αφαιρεί μόνο το μακιγιάζ αλλά παράλληλα επιταχύνει την ανάπτυξη των βλεφαρίδων. Μπορεί να τοποθετηθεί με ένα βουρτσάκι και να μείνει εκεί όλο το βράδυ. Το καστορέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα έλαια, όπως είναι το αργανέλαιο, το έλαιο καρύδας ή ακόμα και καρπουζιού. Η θεραπεία με έλαια είναι αποτελεσματική όταν γίνεται τουλάχιστον για 3 εβδομάδες.

Βουρτσίζοντας τις βλεφαρίδες

Πρόκειται για μία θεραπεία που πρέπει να γίνεται κάθε βράδυ αφού αφαιρείτε το μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε μία ειδική χτένα ή ένα πινέλο με φυσικές τρίχες για να βουρτσίσετε τις βλεφαρίδες σας για μερικά λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται η επιμήκυνση των βλεφαρίδων. Στο τέλος μπορείτε να τοποθετήσετε λίγο βαζελίνη στις βλεφαρίδες και να κάνετε απαλό μασάζ. Αυτό θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν οι θύλακες της τρίχας.

Διατροφή για ανάπτυξη βλεφαρίδων

Οι μέθοδοι που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν θα λειτουργήσουν εάν η διατροφή μας δεν είναι ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικα συστατικά. Συμπεριλαμβανομένου προϊόντων που περιέχουν βιταμίνες (Α, C, D, E και Η και από την ομάδα των Β) και μεταλλικά στοιχεία (ασβέστιο, σίδηρο, ψυεδάργυρο, χαλκό και πυρίτιο). Θα τα βρείτε μεταξύ των αυγών, του τυριού, των ξηρών καρπών, της κολοκύθας και στους ηλιόσπορους.

Σέρουμ ανάπτυξης βλεφαρίδων

Τα πιο γρήγορα αποτελέσματα προσφέρονται από ένα έτοιμο ενυδατικό για ανάπτυξη των βλεφαρίδων, που μπορεί να τα βρει κανείς σε καταστήματα ή φαρμακεία. Δυστυχώς, αυτοί οι τύποι ενυδατικών έχουν παρενέργειες που προκαλούνται από το περιεχόμενο των συστατικών του προϊόντος. Η βιματοπρόστη για παράδειγμα χρησιμοποείται σε φάρμακα γλαυκώματος, που μειώνουν την ενδοφθαλμιακή πίεση. Αν και η συγκέντρωση είναι μικρή, η θεραπεία διαρκεί πολύ καιρό. Ακόμα χειρότερα, όσο προσεκτικοί κι αν είμαστε, η βιματοπρόστη θα φτάσει αργά ή γρήγορα στα μάτια, όπου θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Τι είδους ζημιά; Η άμεσης επαφή της με τα μάτια προκαλεί σπάσιμο των αγγείων, κνησμό, πονοκέφαλο, επιπεφυκίτιδα, μείωση της όρασης ή προβλήματα στην όραση.

Αυτοί που επιθυμούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη των βλεφαρίδων τους μπορούν να επιλέξουν μεταξύ φυσικών μεθόδων, αν και απαιτεί υπομονή και συχνότητα, το οποίο θα αποφέρει γρήγορα αποτελέσματα αλλά παράλληλα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.

Κύρια σελίδα